4 st
ca 250 g risnudlar
2 msk rypsolja
1 krossad vitlöksklyfta
100 g röd- eller vitkål i strimlor
1 liten purjolök i strimlor
1 röd paprika i strimlor
1 tsk chilipasta
3 msk sojasås
1 msk fisksås
1 msk socker
200 g (1 förpackn.) Hyvä Apaja Rökt regnbågslax, skivad
1 msk krossade salta nötter
några kvistar färsk koriander
1 lime i klyftor
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av väl.
Hetta upp oljan i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Fräs krossad vitlök och kålstrimlor en stund. Tillsätt purjo och paprika och stek grönsakerna i ca 5 minuter. Tillsätt kryddor och rör om ordentligt. Rör ner nudlarna i grönsaksblandningen och stek några minuter på hög värme.
Vänd slutligen ner regnbågslaxskivorna som skurits i bitar. Toppa med krossade salta nötter och färsk koriander. Servera med limeklyftor.