Hyvä Apaja » Recept » Rökt regnbågslax med potatis- och gurksallad

Rökt regnbågslax med potatis- och gurksallad

4 portioner

Ingredienser

1 st Hyvä Apaja rökt regnbågslax (ca 1 kg)

(1 lime)

Potatis- och gurksallad:

600 g kokt potatis

1 gurka

1 schalottenlök

3 msk kapris

3 msk rypsolja

2 msk vitvinsvinäger

en nypa salt och svartpeppar

Dressing:

2 dl naturell yoghurt

det rivna skalet och saften från 1 citron, väl tvättad

1 dl finhackad citronmeliss

salt och svartpeppar

en nypa socker

Tillagning

Lägg upp den rökta regnbågslaxen på ett serveringsfat. Om du vill kan du pressa över lite limesaft.

Skär den kokta, skalade potatisen i rejäla tärningar. Klyv gurkan på längden och gröp ur kärnorna t ex med en tesked. Skiva gurkan. Hacka schalottenlöken. Blanda potatistärningarna, gurkskivorna, den hackade löken och kaprisen i en skål. Tillsätt rypsolja, vitvinsvinäger samt en nypa salt och svartpeppar. Rör om försiktigt, så att potatisen inte går sönder.

Blanda ingredienserna till yoghurtdressingen i en annan skål. Servera potatissalladen och yoghurtdressingen som tillbehör till den rökta regnbågslaxen.

Recept-relaterade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten