4 portioner
1 st Hyvä Apaja rökt regnbågslax (ca 1 kg)
(1 lime)
Potatis- och gurksallad:
600 g kokt potatis
1 gurka
1 schalottenlök
3 msk kapris
3 msk rypsolja
2 msk vitvinsvinäger
en nypa salt och svartpeppar
Dressing:
2 dl naturell yoghurt
det rivna skalet och saften från 1 citron, väl tvättad
1 dl finhackad citronmeliss
salt och svartpeppar
en nypa socker
Lägg upp den rökta regnbågslaxen på ett serveringsfat. Om du vill kan du pressa över lite limesaft.
Skär den kokta, skalade potatisen i rejäla tärningar. Klyv gurkan på längden och gröp ur kärnorna t ex med en tesked. Skiva gurkan. Hacka schalottenlöken. Blanda potatistärningarna, gurkskivorna, den hackade löken och kaprisen i en skål. Tillsätt rypsolja, vitvinsvinäger samt en nypa salt och svartpeppar. Rör om försiktigt, så att potatisen inte går sönder.
Blanda ingredienserna till yoghurtdressingen i en annan skål. Servera potatissalladen och yoghurtdressingen som tillbehör till den rökta regnbågslaxen.