Hyvä Apaja » Recept » Resebaquetter

Resebaquetter

4-5 portioner

Ingredienser

Grova baquetter:

2,5 dl vatten

25 g jäst

1 tsk salt

2 msk olja

6 dl grovt semlemjöl

Fyllning:

margarin

1 kruka issallad

ca 200 g Hyvä Apaja regnbågslaxbullar

200 g Hyvä Apaja kräftchiliaioli

1 röd spetspaprika

gurka

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa.

Tillagning

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja och salt. Rör ner semlemjölet, en deciliter i taget.  Fortsätt röra om med handen då degen blir tjockare.

Låt degen jäsa täckt med duk på varm plats i ca 30 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Gör varje del till en lång stång.

Lägg stängerna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och skär sneda snitt med en vass kniv på degytan. Låt jäsa ytterligare 20-30 minuter.

Pensla ytan med rumsvarmt vatten. Grädda baguetterna i 225 grader i ca 15 minuter, tills ytan har fått lite färg. Låt baguetterna svalna utan att täcka dem med bakduk - på så sätt får de en knaprig yta.

Skär baguetterna i 2-3 delar och klyv delarna på längden. Bred margarin på båda halvorna. Lägg salladsblad på den ena delen. Halvera regnbågslaxbullarna och placera halvor ovanpå salladsbladen. Toppa med kräftchiliaioli. Skiva paprika och gurka och lägg ovanpå aiolin. Den andra brödhalvan blir ett lock. För att baguetterna ska hållas ihop kan du linda in dem i t ex bakplåtspapper.

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten