4 portioner
300 g Hyvä Apaja Regnbågslaxbullar
Sås:
2 msk rybsolja
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad chilifrukt
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 burk tomatkross
2 rkl sokeria
2 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
1 dl färsk basilika
Till servering:
400 g pasta
Fräs lök, vitlök och chili mjuka i rybsolja i en kastrull. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré. Låt fräsa ännu en stund. Rör sedan ner krossade tomater och resten av kryddorna. Låt såsen sjuda på låg värme i ca 20 minuter. Späd vid behov ut med en skvätt vatten. Om man vill kan man mixa såsen med en stavmixer. Tillsätt regnbågslaxbullarna, och låt dem värmas upp i såsen. Servera med kokt pasta.