Hyvä Apaja » Recept » Regnbågslaxbullar i tomat-chilisås + pasta

Regnbågslaxbullar i tomat-chilisås + pasta

4 portioner

Ingredienser

300 g Hyvä Apaja Regnbågslaxbullar

Sås:
2 msk rybsolja
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad chilifrukt
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 burk tomatkross
2 rkl sokeria
2 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
1 dl färsk basilika

Till servering:
400 g pasta

Tillagning

Fräs lök, vitlök och chili mjuka i rybsolja i en kastrull. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré. Låt fräsa ännu en stund. Rör sedan ner krossade tomater och resten av kryddorna. Låt såsen sjuda på låg värme i ca 20 minuter. Späd vid behov ut med en skvätt vatten. Om man vill kan man mixa såsen med en stavmixer. Tillsätt regnbågslaxbullarna, och låt dem värmas upp i såsen. Servera med kokt pasta.

Recept-relatade produkter

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten