4-5 portioner
Deg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
100 g vitlöks- eller gräslöksfärskost
1 liten lök
1,5 pkt (à 100 g) Hyvä Apaja kallrökt regnbågslax, skivad
dill
svartpeppar
Till servering:
Chips (med havssalt)
Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa.
Rör ihop vetemjöl och rågmjöl. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Om du använder djupfryst deg, låt den tina i rumstemperatur.
Kavla ut degen till en tunn platta på ett bakplåtspapper.
Bred färskost på degen.
Halvera löken och skär halvorna i tunna skivor. Bred ut löken och laxskivorna på färskosten. Strö dill och svartpeppar ovanpå.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Servera chips med havssalt som tillbehör.
Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi.