Hyvä Apaja » Recept » Råg-pizzapaj med lax

Råg-pizzapaj med lax

4-5 portioner

Ingredienser

Deg:

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl rågmjöl

100 g smör eller margarin

2 msk vatten

Fyllning:

100 g vitlöks- eller gräslöksfärskost

1 liten lök

1,5 pkt (à 100 g) Hyvä Apaja kallrökt regnbågslax, skivad

dill

svartpeppar

Till servering:

Chips (med havssalt)

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa.

Tillagning

Rör ihop vetemjöl och rågmjöl. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Om du använder djupfryst deg, låt den tina i rumstemperatur.

Kavla ut degen till en tunn platta på ett bakplåtspapper.

Bred färskost på degen.

Halvera löken och skär halvorna i tunna skivor. Bred ut löken och laxskivorna på färskosten. Strö dill och svartpeppar ovanpå.

Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Servera chips med havssalt som tillbehör.

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa:  www.kinuskikissa.fi.

Recept-relaterade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten