Hyvä Apaja » Recept » Potatisplättar och ishavssallad

Potatisplättar och ishavssallad

4 portioner

Ingredienser

Ca 500 g färdigt potatismos (t ex djupfryst)

3 ägg

1 dl grädde eller mjölk

3 msk vetemjöl

en nypa salt

en nypa muskotnöt

smör till stekning

Till servering:

200 g (1 ask) Hyvä Apaja ishavssallad

Till dekoration:

finhackad gräslök (eller hackad lökblast)

finhackad rödlök

Tillagning

Rör ner ägg, grädde, vetemjöl samt salt och muskotnöt i potatismoset. Provstek en plätt i smör i en stekpanna och tillsätt vid behov mer mjöl om plätten inte håller ihop. Stek resten av plättarna och servera med ishavssallad. Dekorera med finhackad gräslök och rödlök.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten