4 portioner
200 g figurpasta (t ex farfalle eller penne)
Dressing:
0,5 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 msk apelsinsaft
2 tsk Dijonsenap
en nypa salt och socker
färsk svartpeppar från kvarn
1 dl finhackade färska örter, t ex gräslök, dill, körvel, oregano
Dessutom:
1 ask körsbärstomater
1 liten gurka
1 fänkål
1 apelsin
1 huvud krispig sallad
ca 500 g Hyvä Apaja Rökt sik
färska örter för dekoration
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda samman ingredienserna till dressingen i en skål. Vänd ner den aningen avsvalnade, avrunna pastan i dressingen. Låt stå i 1-2 timmar.
Halvera körsbärstomaterna, strimla gurka och fänkål. Filea apelsinklyftorna så att de blir hinnfria. Riv salladen i munsbitar. Avlägsna skinnet från den rökta siken och dela fisken i rejäla bitar. Rör ner grönsaker och salladsblad i den marinerade pastan. Lägg upp pastasalladen på ett serveringsfat och placera sikbitarna ovanpå. Dekorera med färska örter.