6-8 portioner
1 stor platta kavlad smördeg
200 g naturell färskost
2 små ägg
1 dl finhackad dill
2 tsk senap
0,5–1 tsk salt
svartpeppar
2 msk citronsaft och det rivna skalet av 1 citron
500 g Hyvä Apaja rökt regnbågslax (ca hälften av en hel rökt regnbågslax)
1 knippe kokt sparris i bitar
Till serveringen
Hyvä Apaja laxsås med senapssmak
grönsallad
Kavla smördegsplattan lite tunnare ovanpå ett bakplåtspapper. Lägg den på en ugnsplåt.
Rör ner ägg, dill, senap, salt, svartpeppar och 2 msk citronsaft samt rivet citronskal i färskosten. Häll blandningen på degplattan och bred ut den så att det blir en 1,5 cm tom kant runtom. Lägg bitar av rökt regnbågslax och sparris ovanpå. Grädda pajen i 200 C ugnsvärme i ca 20 minuter.
Servera laxsås med senapssmak och grönsallad till pajen.