4–6 portioner, 750 g färdig risotto
1 förpackning (ca 1 kg) Hyvä Apaja Lutfisk
Risotto
2 dl vitt vin
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk olivolja
1 dl löktärningar
2 1/2 dl risottoris
1 kanelstång
1 dl riven parmesan
2 msk smör eller margarin
svartpeppar
På ytan
finhackad gräslök eller ruccolakrasse
hyvlad parmesan
grovmalen svartpeppar
Tillred lutfisken enligt anvisningarna på förpackningen.
Risotto
Koka upp vinet, vattnet och buljongtärningen. Häll olja i en annan kastrull, tillsätt löktärningarna och fräs tills de blir genomskinliga. Bryn inte.
Skölj risottoriset i kallt vatten i ett durkslag. Häll över riset i en kastrull, tillsätt kanelstången och låt fräsa i en minut. Tillsätt buljongen i tre omgångar vartefter den kokar in i riset. Den totala koktiden är 15-20 minuter.
Avlägsna kanelstången och rör ner riven parmesan och smör eller margarin. Kontrollera smaken. Tillsätt salt vid behov. Täck med lock och låt risotton stå i 5 minuter före servering.
Strö finhackad gräslök eller ruccolakrasse, hyvlad parmesan och peppar över risotton.