Hyvä Apaja » Recept » Lutfisk med risotto

Lutfisk med risotto

4–6 portioner, 750 g färdig risotto

Ingredienser

1 förpackning (ca 1 kg) Hyvä Apaja Lutfisk

Risotto
2 dl vitt vin
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk olivolja
1 dl löktärningar
2 1/2 dl risottoris
1 kanelstång
1 dl riven parmesan
2 msk smör eller margarin
svartpeppar

På ytan
finhackad gräslök eller ruccolakrasse
hyvlad parmesan
grovmalen svartpeppar

Tillagning

Tillagning

Tillred lutfisken enligt anvisningarna på förpackningen.

Risotto
Koka upp vinet, vattnet och buljongtärningen. Häll olja i en annan kastrull, tillsätt löktärningarna och fräs tills de blir genomskinliga. Bryn inte.

Skölj risottoriset i kallt vatten i ett durkslag. Häll över riset i en kastrull, tillsätt kanelstången och låt fräsa i en minut. Tillsätt buljongen i tre omgångar vartefter den kokar in i riset. Den totala koktiden är 15-20 minuter.

Avlägsna kanelstången och rör ner riven parmesan och smör eller margarin. Kontrollera smaken. Tillsätt salt vid behov. Täck med lock och låt risotton stå i 5 minuter före servering.

Strö finhackad gräslök eller ruccolakrasse, hyvlad parmesan och peppar över risotton.

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten