Hyvä Apaja » Recept » Lutfisk med ostsås

Lutfisk med ostsås

4-6 portioner, 3 dl färdig sås

Ingredienser

1 förpackning (ca 1 kg) Hyvä Apaja Lutfisk

Ostsås
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
100 g smältost i små bitar (naturell Koskenlaskija)
salt
malen muskotnöt
malen svart- eller vitpeppar

Tillagning

Tillred lutfisken enligt anvisningarna på förpackningen.

Ostsås
Mät upp såsingredienserna och kryddorna i en kastrull. Låt koka upp under ständig omrörning, och låt sedan småkoka på svag värme i 3-5 minuter. Kontrollera smaken.

Portionen innehåller även

Batat-kålrotspuré
Mixa eller mosa de kokta rotsaksbitarna, rör ner salt, peppar och en klick smör eller margarin.

Fräst fänkål och purjo
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs skivad fänkål och purjo på mild värme under omrörning, tills fänkålen är nästan mjuk. Bryn inte. Smaksätt med salt, peppar, vit balsamico och finhackade örter.

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten