ca 25 st
rågchips (t ex vitlök)
Basilikafyllning:
200 g naturell färskost
1 knippe basilika
1/2 dl finhackad dill
1 msk citronsaft
2 msk små kapris
grovmalen pepparblandning
300 g Hyvä Apaja kallrökt laxfilé, benfri, skivad
Till dekoration:
basilikablad
Lösgör basilikabladen och hacka dem. Blanda färskost, hackad basilika och dill, citronsaft, kapris och pepparblandning.
Fördela färskostfyllningen på rågchipsen. Skär den kallrökta laxen i ca 1,5 cm breda strimlor. Rulla ihop strimlorna och placera ovanpå fyllningen. Gör små segel av basilikablad.
Tips: Färska chips är knapriga. Om du vill ha en lite mjukare konsistens, förvara jollarna i kylskåp före serveringen.
Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi.