Hyvä Apaja » Recept » Lite salt » Laxjollar

Laxjollar

ca 25 st

Ingredienser

rågchips (t ex vitlök)

Basilikafyllning:
200 g naturell färskost
1 knippe basilika
1/2 dl finhackad dill
1 msk citronsaft
2 msk små kapris
grovmalen pepparblandning
300 g Hyvä Apaja kallrökt laxfilé, benfri, skivad

Till dekoration:
basilikablad

Tillagning

Lösgör basilikabladen och hacka dem. Blanda färskost, hackad basilika och dill, citronsaft, kapris och pepparblandning.

Fördela färskostfyllningen på rågchipsen. Skär den kallrökta laxen i ca 1,5 cm breda strimlor. Rulla ihop strimlorna och placera ovanpå fyllningen. Gör små segel av basilikablad.

Tips: Färska chips är knapriga. Om du vill ha en lite mjukare konsistens, förvara jollarna i kylskåp före serveringen.

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi.

Recept-relatade produckter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten