6 stycken
6 bitar veterostbröd
200 g Hyvä Apaja Remouladesås
1 kruka sallad
150 g (1 paket) Hyvä Apaja Kallrökt lax, skivad, benfri
citronsaft
vitpeppar
dill
Rosta bröden i brödrost. Låt svalna.
Bre på ett rejält lager med Remouladesås. Lägg därefter på några salladsblad.
Vik ihop laxskivorna till ”rosor” och placera några stycken ovanpå varje smörgås. Stänk över citronsaft och krydda med lite krossad vitpeppar.
Dekorera med dillkvistar.
Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi.
Kinuskikissa skriver på sin bloggsidan: "För ett tag sedan efterfrågades recept på lite ”finare” läckerheter à la Kinuskikissa. Dessa smörgåsar, tillredda av vackra råvaror av god kvalitet, är en aning lyxigare. Laxsmörgåsar är förstås ingen nyhet - tvärtom, de kan räknas som en klassiker, och serverades hemma hos oss i min barndom då vi fick gäster. Alla uppskattade alltid mammas laxsmörgåsar. Remouladesåsen ger smörgåsarna det lilla extra. Servera till kaffet eller som förrätt!"