ca 6 portioner
Botten:
320 g fullkorns rostbröd
¾ dl mjölk
Fyllning:
2 ½ burkar Hyvä Apaja Kräftchiliaioli
100 g issallad
1 liten spetspaprika
½ mango
½ ask salladsblandning
150 g Hyvä Apaja Kallrökt lax, skivad
60 g sweety drop chili
Receptet är planerat och fotograferat av Kinuskikissa.
Skär bort kanterna på rostbrödsskivorna och jämna ut till fyrkanter. Lägg skivorna tätt bredvid varandra på ett stort serveringsfat (diameter 30 cm). Fukta med mjölk.
Bred ut 2 burkar kräftchiliaioli (spara resten av aiolin till garnering) på skivorna. Riv issalladsbladen i mindre bitar. Skär spetspaprikan i ringar. Skala mangon och skär den i tunna skivor. Lägg issallad och salladsblandning på aiolin och lägg paprikaringar och mangoskivor bland blandningen. Dubbelvik kallrökt lax på längden och rulla ihop. Lägg laxrosorna på salladen. Garnera med klickar av kräftchiliaioli och sweety drop chili.
Receptet är planerat och fotograferat av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi