Hyvä Apaja » Recept » Kalla spett med gravad lax och potatis

Kalla spett med gravad lax och potatis

4-6 portioner

Ingredienser

8 grillspett

ca 500 g kokta små färskpotatisar
1 limefrukt, delad
150 g Hyvä Apaja gravad lax i skivor
en nypa fingersalt
färsk dill, finhackad

senap & honung eller Hyvä Apaja Senapssås till lax

Tillagning

Grilla de kokta färskpotatisarna så att de får en fin färg på ytan. Grilla också limehalvorna med snittytan neråt så att den blir karamelliserad.

Trä upp potatis på grillspettet, därefter gravad lax, sedan potatis osv. Krydda spetten med en nypa fingersalt och finhackad dill. Pressa saft ur den rostade limefrukten över spetten. Toppa med sås.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten