Hyvä Apaja » Recept » Hemlagade fiskpinnar

Hemlagade fiskpinnar

4 portioner

Ingredienser

600 g ljus fiskfilé

1 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl skorpmjöl

salt och vitpeppar

citron

salt och vitpeppar

Klyftpotatis:

6 stora fasta potatisar

2 msk rybsolja

salt och svartpeppar

1 tsk torkad timjan

Till servering:

100 g (1/2 ask) Hyvä Apaja Remouladesås

Tillagning

Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor. Blanda olja, kryddor och potatisklyftor i en ugnsform. Stek dem i 200 C ugnsvärme i 30-40 minuter, beroende på klyftornas tjocklek.

Tillred fiskpinnarna medan potatisklyftorna är i ugnen. Skär itu fiskfiléerna. Stora filéer kan halveras ytterligare en gång. Rör ner salt och vitpeppar i vetemjölet. Rulla fiskfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i skorpmjöl. Stek dem gyllenbruna och knapriga i en blandning av smör och olja i en stekpanna.

Servera fiskpinnarna med klyftpotatis och remouladesås.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten