4 portioner
600 g ljus fiskfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl skorpmjöl
salt och vitpeppar
citron
salt och vitpeppar
Klyftpotatis:
6 stora fasta potatisar
2 msk rybsolja
salt och svartpeppar
1 tsk torkad timjan
Till servering:
100 g (1/2 ask) Hyvä Apaja Remouladesås
Tvätta potatisarna och skär dem i klyftor. Blanda olja, kryddor och potatisklyftor i en ugnsform. Stek dem i 200 C ugnsvärme i 30-40 minuter, beroende på klyftornas tjocklek.
Tillred fiskpinnarna medan potatisklyftorna är i ugnen. Skär itu fiskfiléerna. Stora filéer kan halveras ytterligare en gång. Rör ner salt och vitpeppar i vetemjölet. Rulla fiskfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i skorpmjöl. Stek dem gyllenbruna och knapriga i en blandning av smör och olja i en stekpanna.
Servera fiskpinnarna med klyftpotatis och remouladesås.