Hyvä Apaja » Recept » Gös och kantarellkakor med aioli

Gös och kantarellkakor med aioli

5 portioner

Ingredienser

1 kg benfri, fjällad gös

smör till stekning

salt

vitpeppar från kvarn

Kantarellkakor:

350 g kantareller

smör till stekning

300 g formbröd i tärningar

1,5 dl crème fraîche

125 g kokt fisk

1/2 dl finhackad gräslök

salt

vitpeppar

Till servering:

200 g (1 ask) Hyvä Apaja aioli

Tillagning

Stek gösen i smör med skinnsidan neråt. Krydda med salt och peppar. Då fisken har fått färg, flytta över den till en plåt. Värm den före serveringen.

Kantarellkakor:

Finfördela kantarellerna och fräs dem i smör. Blanda samman brödtärningar, crème fraîche, gräslök, kokt fisk och smörfrästa kantareller. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar och stek dem i en stekpanna. Värm biffarna i ugn.

Servera med Hyvä Apaja aioli.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten