5 portioner
1 kg benfri, fjällad gös
smör till stekning
salt
vitpeppar från kvarn
Kantarellkakor:
350 g kantareller
smör till stekning
300 g formbröd i tärningar
1,5 dl crème fraîche
125 g kokt fisk
1/2 dl finhackad gräslök
salt
vitpeppar
Till servering:
200 g (1 ask) Hyvä Apaja aioli
Stek gösen i smör med skinnsidan neråt. Krydda med salt och peppar. Då fisken har fått färg, flytta över den till en plåt. Värm den före serveringen.
Kantarellkakor:
Finfördela kantarellerna och fräs dem i smör. Blanda samman brödtärningar, crème fraîche, gräslök, kokt fisk och smörfrästa kantareller. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar och stek dem i en stekpanna. Värm biffarna i ugn.
Servera med Hyvä Apaja aioli.