4-6 portioner
1 pkt (200 g) Hyvä Apaja fiskknappar med spenat
2 ½ dl vetemjöl
¾ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 ½ tsk örtkryddblandning, utan salt
5 dl mjölk
2–3 ägg
1 påse (180 g) djupfrysta strimlade rotsaker
Mät upp vetemjölet och kryddorna i en skål. Tillsätt mjölk och rör om till en slät smet. Låt smeten svälla i 15-30 minuter. Rör ner äggen i smeten. Häll smeten på en bakplåtspappersbeklädd plåt (33 x 23 cm). Strö de strimlade rotsakerna över smeten och placera fiskknapparna ovanpå.
Grädda pannkakan i 250 graders ugnsvärme i 15 minuter, sänk därefter värmen till 200 grader och fortsätt grädda i ytterligare ca 20 minuter.
Tips!
Servera pannkakan med Hyvä Apaja tartarsås.