Hyvä Apaja » Recept » Huvudrätter » Fetaostgratinerad lutfisk

Fetaostgratinerad lutfisk

4-6 portioner

Ingredienser

1 förpackning (ca 1 kg) Chipsters Lutfisk

Gratinering
100 g fetaost
100 g riven ost
1 dl finhackade färska örter (t ex basilika, oregano, persilja)
4 vitlöksklyftor, krossade
3/4 dl pinjefrön eller hackade nötter

Sallad
1 påse grönsalladsmix
1 rödlök, tunt skivad
1 gul paprika, strimlad
12 körsbärstomater, kluvna
12 oliver
havssaltflingor
svartpeppar
olivolja
balsamicosirap

Tillagning

Öppna förpackningarna och torka av ytan på lutfiskbitarna med hushållspapper.

Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform i lagom storlek.

Smula sönder fetaosten i en bunke. Tillsätt riven ost, finhackade örter, krossade vitlöksklyftor och pinjefrön eller hackade nötter. Blanda om ordentligt. Fördela fyllningen över fiskbitarna och klappa lätt så att den fastnar på ytan.  

Tillred i ugn i 175 grader i 20–25 minuter.

Gör i ordning salladen och lägg upp den på tallrikar. Krydda med havssaltflingor, svartpeppar, olivolja och balsamicosirap. Lägg de gratinerade fiskbitarna ovanpå.

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten