4-6 portioner
1 förpackning (ca 1 kg) Chipsters Lutfisk
Gratinering
100 g fetaost
100 g riven ost
1 dl finhackade färska örter (t ex basilika, oregano, persilja)
4 vitlöksklyftor, krossade
3/4 dl pinjefrön eller hackade nötter
Sallad
1 påse grönsalladsmix
1 rödlök, tunt skivad
1 gul paprika, strimlad
12 körsbärstomater, kluvna
12 oliver
havssaltflingor
svartpeppar
olivolja
balsamicosirap
Öppna förpackningarna och torka av ytan på lutfiskbitarna med hushållspapper.
Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform i lagom storlek.
Smula sönder fetaosten i en bunke. Tillsätt riven ost, finhackade örter, krossade vitlöksklyftor och pinjefrön eller hackade nötter. Blanda om ordentligt. Fördela fyllningen över fiskbitarna och klappa lätt så att den fastnar på ytan.
Tillred i ugn i 175 grader i 20–25 minuter.
Gör i ordning salladen och lägg upp den på tallrikar. Krydda med havssaltflingor, svartpeppar, olivolja och balsamicosirap. Lägg de gratinerade fiskbitarna ovanpå.