Hyvä Apaja » Recept » Förrätter » Festliga gravlaxsmörgåsar

Festliga gravlaxsmörgåsar

20 st

Ingredienser

1 gott rågformbröd (t ex Malaxlimpa)
200 g mjukt smör
det rivna skalet och saften från 1 citron, väl tvättad
1 dl finhackad dill
1 huvud rosésallad
10 rädisor
500 g Hyvä Apaja gravlaxskivor
2 citroner i tunna skivor

Tillagning

Skär brödet i tunna skivor (ca 0,5 cm). Rör ner finhackad dill och rivet citronskal i det mjuka smöret. Strimla rosésalladen och skiva rädisorna. Bre kryddsmöret på brödskivorna och placera gravlax ovanpå (skär vid behov itu gravlaxskivorna). Tillsätt lite strimlad rosésallad och några rädisskivor. Pressa citronsaft över smörgåsarna och dekorera med en liten citronskiva.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten