Hyvä Apaja » Recept » Crostini med räkor

Crostini med räkor

Ingredienser

Bröden
1 baguette
1/2 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta

Fyllning
1 1/2 burk (à 170 g avrunnen vikt) räkor i lag / handskalade kräftstjärtar i lag
4 vårlöksstjälkar
1/2 röd chilifrukt
180 g smetana
3/4 dl majonnäs
3 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk vitvinsvinäger

Till dekkoration
Hyvä Apaja regnbågslaxrom
vårlöksstjälkar

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

Tillagning

Skär baguetten i tunna, diagonala skivor. Rör ihop olivoljan med krossad vitlök. Lägg brödbitarna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och pensla med vitlöksoljan.

Rosta bröden i 225 graders ugnsvärme i ca 8 minuter eller tills ytan fått lite färg. Låt svalna.

Låt räkorna rinna av. Hacka vårlöksstjälkarna och chilifrukten. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Bred fyllningen ovanpå brödbitarna. Dekorera med vårlök och regnbågslaxrom.

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten