Bröden
1 baguette
1/2 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
Fyllning
1 1/2 burk (à 170 g avrunnen vikt) räkor i lag / handskalade kräftstjärtar i lag
4 vårlöksstjälkar
1/2 röd chilifrukt
180 g smetana
3/4 dl majonnäs
3 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk vitvinsvinäger
Till dekkoration
Hyvä Apaja regnbågslaxrom
vårlöksstjälkar
Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi
Skär baguetten i tunna, diagonala skivor. Rör ihop olivoljan med krossad vitlök. Lägg brödbitarna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och pensla med vitlöksoljan.
Rosta bröden i 225 graders ugnsvärme i ca 8 minuter eller tills ytan fått lite färg. Låt svalna.
Låt räkorna rinna av. Hacka vårlöksstjälkarna och chilifrukten. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Bred fyllningen ovanpå brödbitarna. Dekorera med vårlök och regnbågslaxrom.
Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi