Hyvä Apaja » Recept » Bouillabaisse med räkor och kallrökt lax

Bouillabaisse med räkor och kallrökt lax

4 portioner

Ingredienser

1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
3 medelstora fasta potatisar
1 msk smör
2 msk rypsolja
8 dl god fiskbuljong
2 dl vitt vin
en nypa saffran
några kvistar timjan
några kvistar bladpersilja
6 mogna färska tomater (eller en burk goda hela konserverade tomater)
salt
svartpeppar
1 burk (170 g) räkor i lag (avrunna)
1 paket (150 g) Hyvä Apaja kallrökt lax, skivad

För dekoration
finhackad bladpersilja eller timjan

Tillagning

Skala och finhacka löken. Skiva fänkålen tunt. Skala och tärna potatisen.

Fräs löken mjuk i en kastrull i en blandning av smör och rypsolja. Tillsätt potatis och fänkål och fräs ännu en stund. Tillsätt fiskbuljong, vitt vin, saffran och örtkvistarna. Låt koka tills grönsakerna är nästan mjuka.

Avlägsna under tiden fröna ur tomaterna och skär tomaterna i små tärningar. Strimla den kallrökta laxen. Tillsätt tomaterna i soppan och låt koka en stund. Smaksätt med salt och svartpeppar. Tillsätt slutligen de avrunna räkorna och laxstrimlorna.

Dekorera soppan med finhackad bladpersilja eller timjan.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten