Hyvä Apaja » Recept » Baconinlindade laxbitar, senapssås och grönsallad

Baconinlindade laxbitar, senapssås och grönsallad

4 portioner

Ingredienser

600–700 g laxfilé
salt och svartpeppar
saften från en citron
8 skivor bacon

Salladen
1 kruka grönsallad
1 kruka ruccola
dill
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och svartpeppar

Till servering
ca 100 g (1/2 ask) Hyvä Apaja Senapig Laxsås

Tillagning

Skär laxen i portionsbitar. Krydda lätt med salt, svartpeppar och citronsaft. Linda baconskivor runt laxbitarna. Stek dem i 200 C ugnsvärme i ca 15 minuter.

Riv salladen och ruccolan i munsbitar. Blanda samman salladsingredienserna och smaksätt med olja, citronsaft och en nypa salt och peppar.

Servera laxbitarna på salladsbädd med Senapig Laxsås.

Recept-relatade produkter
AB CHIPSTERS FOOD OY
(Jäspilänkatu 29)
PL 2, 04261 Kerava
info@chipsters.fi
Växel: 020 773 8200
KONSUMENTSERVICE
Tel. 020 773 8210
info@chipsters.fi

Oiva-rapporten