Lax- och regnbågslaxfiléerna har fem olika trimningsgrader, som bestäms av hur pass mycket filén har putsats. A-filén är minst behandlad och därför billigast, men måste bearbetas mer. E-filén har putsats tills den är helt skinnfri, och är därför dyrast, men å andra sidan enklast att arbeta med.
Kragbenet samt ryggraden och revbenen har avlägsnats från fisken. Sidobenen, fenorna, fenstrålarna och bukfettet finns kvar.
Samma beredning som ovan, men en del av rygg- och bukfettet samt fenorna och fenstrålarna är borttagna.
Rygg- och bukfettet har avlägsnats noggrannare än i B-skuren filé. Sidobenen har avlägsnats maskinellt, vilket betyder att fisken är 98-100% benfri.
Förutom ovanstående beredning har rygg- och bukfettet putsats bort helt och hållet. Dessutom har filéns stjärtbit avlägsnats.
Den mest noggranna trimningsgraden, där filén har beretts enligt alla ovanstående punkter, och dessutom har skinnet avlägsnats.