Oiva-rapporterna upprättas av den kommunala livsmedelsövervakningen, och de finns på Oivahymy.fi som upprätthålls av Evira. Se Oiva-rapporterna för Chipsters Food ››
Vår produktionsanläggning på Åland ingår inte i Oiva-rapporteringen. Lokala myndigheter gör kontroller i anläggningen flera gånger per år utgående från Eviras Oiva-checklistor. Skalan som används sträcker sig från A (utmärkt) till D (dålig). Vitsorden för fabriken finns här ››
Vårt kvalitets- och miljösystem baserar sig på FSSC-, ISO- samt MSC/ASC-standarderna, och vår egenkontroll följer HACCP-systemet som grundar sig på Eviras instruktioner.
Båda våra fiskfabriker (Kervo & Mariehamn) har ett Marine Stewardship Council & Aquaculture Stewardship Council -certifikat, som garanterar fisk- och skaldjursprodukternas ursprung och spårbarhet från fiskeriföretaget till slutkonsumenten. Varje företag inom leveranskedjan som hanterar eller säljer produkterna måste ha ett giltigt certifikat (förutom affärer som säljer konsumentförpackningar med MSC- eller ASC-märkning).
Den ekologiska produktkedjan är också väl kontrollerad, och varje del av kedjan måste ha ett ekointyg. Vi har ett ekointyg som är utfärdat av Evira och måste förnyas årligen: tillstånd att såväl sälja ekoprodukter som att hantera/förädla ekologiska råvaror. (Lagret i Kervo, Produktionen i Kervo, Produktionen i Hyvinge; Förordning (EG) nr 834/2007 29 artikel 1 och förordning (EG) nr 889/2008).