Katkarapucrostinit

Takaisin

Katkarapucrostinit

Reseptikategoriat: Alkuruoat, Pikkusuolaiset

Ainekset

Leivät
1 patonki
1/2 dl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi

Täyte
1 1/2 prk (à 170 g valutettuna) katkarapuja liemessä / ravunpyrstöjä liemessä
4 kevätsipulinvartta
1/2 punaista chiliä
180 g smetanaa
3/4 dl majoneesia
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa

Koristeluun
Hyvä Apaja Kirjolohenmätiä
kevätsipulinvarsia

Reseptin on suunnitellut & kuvannut Kinuskikissa.

Valmistusohje

Leikkaa patonki viistosti ohuiksi siivuiksi. Sekoita oliiviöljyn joukkoon murskattu valkosipulinkynsi. Laita leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja sivele pinnalle valkosipuliöljyä.

Paahda 225 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.

Laita katkaravut valumaan. Hienonna kevätsipulinvarret ja chili. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.

Levitä täytettä leipien päälle. Koristele kevätsipulilla ja kirjolohenmädillä.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

Tiesitkö?
Crostini on italiaa ja tarkoittaa ”pieniä rapeita” eli käytännössä krutonkeja, paahdettuja leipiä, rapeaa kuorta. Sana on monikko, koska näitä pikkusuolaisia harvoin tehdään vain yhtä. Sen sijaan esim. ”crostino al formaggio” on vain yksi paahdettu juustoleipä.