Sallad med äpple och lax

Tillbaka

Sallad med äpple och lax

Kategorier: Sallader, Huvudrätter
4 portioner

Ingredienser

4 röda vackra äpplen

2 msk smör

en nypa socker

en nypa salt

1 kruka krispig sallad

1 kruka ruccola

½ medelstor gurka

100 g färska eller djupfrysta ärter

Dressing:

2 dl tjock naturell yoghurt

2 msk citronsaft

1 dl finhackad dill

100 g färska eller djupfrysta ärter, finhackade

2 tsk honung

en nypa salt

en nypa svartpeppar

Dessutom behövs:

1 paket (150 g) Hyvä Apaja gravad lax, skivad

en nypa peppar

Tillagning

Tillred först dressingen. Rör ner alla ingredienser i yoghurten och låt stå kallt en stund.

Riv salladen och ruccolan i munsbitar. Skär itu gurkan på längden (fröna kan tas bort med en tesked) och skär i bitar. Bred ut salladen på ett fat och lägg på gurka och ärter.

Tvätta äpplena noggrant och skär dem i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt en nypa socker och salt. Stek äppelklyftorna så de blir vackert gyllenbruna på ytan.

Låt dem svalna lite grann och lägg dem sedan ovanpå salladen. Lägg gravlaxskivor överst. Servera med yoghurtsås.