Pastasallad med rökt sik

Tillbaka

Pastasallad med rökt sik

Kategorier: Sallader, Huvudrätter
4 portioner

Ingredienser

200 g figurpasta (t ex farfalle eller penne)

Dressing:

0,5 dl olivolja

3 msk vitvinsvinäger

2 msk apelsinsaft

2 tsk Dijonsenap

en nypa salt och socker

färsk svartpeppar från kvarn

1 dl finhackade färska örter, t ex gräslök, dill, körvel, oregano

Dessutom:

1 ask körsbärstomater

1 liten gurka

1 fänkål

1 apelsin

1 huvud krispig sallad

ca 500 g Hyvä Apaja Rökt sik

färska örter för dekoration

Tillagning

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda samman ingredienserna till dressingen i en skål. Vänd ner den aningen avsvalnade, avrunna pastan i dressingen. Låt stå i 1-2 timmar.

Halvera körsbärstomaterna, strimla gurka och fänkål. Filea apelsinklyftorna så att de blir hinnfria. Riv salladen i munsbitar. Avlägsna skinnet från den rökta siken och dela fisken i rejäla bitar. Rör ner grönsaker och salladsblad i den marinerade pastan. Lägg upp pastasalladen på ett serveringsfat och placera sikbitarna ovanpå. Dekorera med färska örter.