Tacos med rökt regnbågslax

Tillbaka

Tacos med rökt regnbågslax

Kategorier: Huvudrätter
4 portioner

Ingredienser

Ca. 200 g Hyvä Apaja varmrökt regnbågslax eller regnbågslaxfilé

Rödkålscoleslaw:

200 g rödkål

1 liten rödlök

en nypa salt

en nypa socker

2 msk crème fraiche eller smetana eller majonnäs

några droppar tabasco

svartpeppar

Salsa:

2 tomater, tärnade

2 tsk olivolja

1 tsk rödvinsvinäger

salt och socker

finhackad basilika

Dessutom behövs:

sallad

tacoskal

 

Tillagning

Skär rödkålen och löken i tunna skivor. Smaksätt med salt och socker. Tryck på strimlorna med t ex en träslev för att pressa ut vätska, och låt stå en stund. Häll sedan bort eventuell överflödig vätska och rör ner crème fraiche, tabasco och färsk svartpeppar.

Blanda samman ingredienserna till salsan.

Fyll tacoskalen med varmrökt regnbågslax, rödkålscoleslaw, salsa och sallad. Servera genast!