
Rökt regnbågslax med potatis- och gurksallad
Ingredienser
1 st Hyvä Apaja rökt regnbågslax (ca 1 kg)
(1 lime)
Potatis- och gurksallad:
600 g kokt potatis
1 gurka
1 schalottenlök
3 msk kapris
3 msk rypsolja
2 msk vitvinsvinäger
en nypa salt och svartpeppar
Dressing:
2 dl naturell yoghurt
det rivna skalet och saften från 1 citron, väl tvättad
1 dl finhackad citronmeliss
salt och svartpeppar
en nypa socker
Tillagning
Lägg upp den rökta regnbågslaxen på ett serveringsfat. Om du vill kan du pressa över lite limesaft.
Skär den kokta, skalade potatisen i rejäla tärningar. Klyv gurkan på längden och gröp ur kärnorna t ex med en tesked. Skiva gurkan. Hacka schalottenlöken. Blanda potatistärningarna, gurkskivorna, den hackade löken och kaprisen i en skål. Tillsätt rypsolja, vitvinsvinäger samt en nypa salt och svartpeppar. Rör om försiktigt, så att potatisen inte går sönder.
Blanda ingredienserna till yoghurtdressingen i en annan skål. Servera potatissalladen och yoghurtdressingen som tillbehör till den rökta regnbågslaxen.