Rökt regnbågslax med potatis- och gurksallad

Tillbaka

Rökt regnbågslax med potatis- och gurksallad

Kategorier: Huvudrätter
4 portioner

Ingredienser

1 st Hyvä Apaja rökt regnbågslax (ca 1 kg)

(1 lime)

Potatis- och gurksallad:

600 g kokt potatis

1 gurka

1 schalottenlök

3 msk kapris

3 msk rypsolja

2 msk vitvinsvinäger

en nypa salt och svartpeppar

Dressing:

2 dl naturell yoghurt

det rivna skalet och saften från 1 citron, väl tvättad

1 dl finhackad citronmeliss

salt och svartpeppar

en nypa socker

Tillagning

Lägg upp den rökta regnbågslaxen på ett serveringsfat. Om du vill kan du pressa över lite limesaft.

Skär den kokta, skalade potatisen i rejäla tärningar. Klyv gurkan på längden och gröp ur kärnorna t ex med en tesked. Skiva gurkan. Hacka schalottenlöken. Blanda potatistärningarna, gurkskivorna, den hackade löken och kaprisen i en skål. Tillsätt rypsolja, vitvinsvinäger samt en nypa salt och svartpeppar. Rör om försiktigt, så att potatisen inte går sönder.

Blanda ingredienserna till yoghurtdressingen i en annan skål. Servera potatissalladen och yoghurtdressingen som tillbehör till den rökta regnbågslaxen.