
Pitabröd med varmrökt regnbågslax
Ingredienser
1 liten squash, skivad
en nypa salt
2 msk olivolja
Dressing:
2 dl tjock naturell yoghurt
15 cm bit gurka, riven
1 finhackad vitlöksklyfta
saften från en halv citron
2 tsk honung
salt
svartpeppar
Dessutom behövs:
ca 200 g Hyvä Apaja varmrökt regnbågslaxfilé
1 kruka krispig sallad
2 tomater, skivade
100 g fetaost, smulad
4 pitabröd
Tillagning
Bred ut squashskivorna på ett bakplåtspapper och strö salt över. Låt vätskan dra ur i ca 15 minuter och torka sedan av skivorna med hushållspapper. Stek skivorna i olivolja i en stekpanna tills de är vackert gyllenbruna på båda sidor.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och låt den stå kallt i 10-15 minuter.
Skär itu pitabröden och fyll dem med squash, dressing, varmrökt regnbågslax, sallad, tomat och smulad fetaost. Servera genast.