Pitabröd med varmrökt regnbågslax

Tillbaka

Pitabröd med varmrökt regnbågslax

Kategorier: Huvudrätter
4 portioner

Ingredienser

1 liten squash, skivad

en nypa salt

2 msk olivolja

Dressing:

2 dl tjock naturell yoghurt

15 cm bit gurka, riven

1 finhackad vitlöksklyfta

saften från en halv citron

2 tsk honung

salt

svartpeppar

Dessutom behövs:

ca 200 g Hyvä Apaja varmrökt regnbågslaxfilé

1 kruka krispig sallad

2 tomater, skivade

100 g fetaost, smulad

4 pitabröd

Tillagning

Bred ut squashskivorna på ett bakplåtspapper och strö salt över. Låt vätskan dra ur i ca 15 minuter och torka sedan av skivorna med hushållspapper. Stek skivorna i olivolja i en stekpanna tills de är vackert gyllenbruna på båda sidor.

Blanda samman ingredienserna till dressingen och låt den stå kallt i 10-15 minuter.

Skär itu pitabröden och fyll dem med squash, dressing, varmrökt regnbågslax, sallad, tomat och smulad fetaost. Servera genast.