Lutfisk med skinn

Lutfisk med skinn

ca 1 kg / – SÄSONGPRODUKT –

Säsongproduct.

Krokfångad långa med skinn, utan fenor och ryggben.

Gör så här:

Urvattning: Sköjl av fisken. Lutfisken är urvattnad men vill man ha en fastare fisk låt den ligga i kallt vatten några timmar innan tillagning.

Saltning: Beräkna ca 2 tsk salt till 1 kg fisk. Önskas en fastare lutfisk, salta före tillagning.
Önskas en lösare lutfisk, salta efter.

Tillaga i ugn: Lägg fisken med skinnsidan nedåt på ett ugnssäkert fat med höga kanter. Täck över med aluminiumfolie. Tillaga i 200 C i 40-50 minuter. Tillagningstiden varierar med fiskens tjocklek. Den längre tiden till tjockare fisk. Det är viktigt att inte tillaga fisken för länge, då blir den för lös i konsistensen. Känn gärna efter 40 minuter med en gaffel om fisken är klar. Häll bort det vatten som bildas.

Tillaga i mikrovågsugn: Lägg fisken (ca 1 kg) med skinnsidan nedåt i ett lämpligt mikrovågskärl med höga kanter. Täck med lock, smörpapper eller mikrovågsfolie. Koka på full effekt (650W) i ca 10 minuter. Låt därefter fisken stå ca 5 minuter för temperaturutjämning.

Produktnummer: 11656

EAN: 2366165600003

Näringsvärde per 100 g
Energi: 100 kJ / 25 kcal
Fett: 0,5 g
- varav mättat fett: 0,5 g
Kolhydrater: 0,5 g
- varav sockerarter: 0,1 g
Protein: 6,0 g
Salt: 0,1 g

Ingredienser

Torkade filéer av krokfångad långa med skinn (Molva molva, Norge), vatten, surhetsreglerande medel (kalciumhydroxid, natriumkarbonat). Fångstområde: Nordostatlanten FAO 27.