Elävät sinisimpukat
Sinisimpukkamme tulevat Tanskasta ja ovat MSC-sertifioituja.
Valmistusohje: Helpot sinisimpukat
1 kilo sinisimpukoita
oliiviöljyä
1–2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
2–3 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl voita
Huuhtele simpukat. Silppua salottisipulit ja valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu. Lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää simpukat keitinliemeen. Anna kiehua kannen alla noin viisi minuuttia. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen, sillä päällimmäiset simpukat kypsyvät höyryssä. Käännä simpukat varovaisesti kerran kiehumisen aikana. Simpukat ovat valmiit, kun ne ovat avautuneet. Heitä pois kiinni jääneet simpukat. Siirrä avautuneet simpukat tarjoiluastiaan. Lisää liemeen hienonnettu persilja ja voi. Kaada kuuma liemi simpukoiden päälle.
Tuotenumero: 11835
EAN: 6406600118352
Ravintosisältö | per 100 g |
---|---|
Energiaa: | 340 kJ / 81 kcal |
Rasvaa: | 2,0 g |
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja: |
0,5 g |
Hiilihydraatteja: | 0 g |
- josta sokereita: | 0 g |
Proteiinia: | 16 g |
Suolaa: | 0,99 g |
Ainesosat
Sinisimpukka (Mytilus Edulis, pyydetty raapalla FAO 27 III; Skagerrak, Kattegatt, Belttienmeri, Juutinrauma, Itämeri).