fb

Savulohi-parsapiirakka & salaatti

n. 6-8 annosta (pääruokana)

Ainekset

1 iso levy kaaviloitua lehtitaikinaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 pientä kananmunaa
1 dl hienonnettua tilliä
2 tl sinappia
0,5–1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
500 g Hyvä Apaja Savukirjolohta (noin puolet kokonaisesta savukirjolohesta)
1 nippu keitettyä parsaa paloina

Tarjoiluun

Hyvä Apaja Sinappikastike lohelle
vihreää salaattia

Valmistusohje

Tämä resepti sopii annosten koosta riippuen myös alkuruoaksi!

Kauli lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta levy uunipellille.

Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmunat, tilli, sinappi, suola, mustapippuria sekä 2 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori. Kaada seos taikinalevylle ja levitä se niin, että reunoille jää 1,5 cm tyhjää tilaa. Asettele päälle savukirjolohipaloja ja parsaa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoile Hyvä Apaja -sinappikastikkeen ja vihreän salaatin kera.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users