Suolainen juhlatorttu

Takaisin

Suolainen juhlatorttu

Reseptikategoriat: Alkuruoat, Pikkusuolaiset
n. 8 annosta

Ainekset

Pohja
200 g hapankorppuja
70 g sulatettua voita

Täyte
3 liivatelehteä
400 g (2 rasiaa) Hyvä Apaja Savukalasalaattia
1 prk smetanaa
(ripaus suolaa ja mustapippuria)
3 rkl sitruunamehua

Pinnalle
1 pieni kurkku ohuina viipaleina
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
kourallinen rucolaa

Valmistusohje

Murskaa hapankorput tehosekoittimessa ja sekoita jauhelman joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22–24 cm) leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita savukalasalaatin joukkoon smetana, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Kuumenna sitruunamehu ja liuota hieman kuivemmiksi puristetut liivatteet mehuun. Kaada seos savukalasalaatin joukkoon hyvin sekoittaen. Lusikoi täyte hapankorppupohjalle ja peitä vuoka kelmulla.

Nosta vuoka jääkaappiin 3–4 tunniksi tai yön yli.

Sekoita kulhossa kurkkuviipaleiden joukkoon viinietikka, öljy, suola ja mustapippuri. Anna kurkkuviipaleiden maustua hetki. Asettele kurkkuviipaleet hyytyneen tortun pinnalle ja viimeistele rucolalla. Tarjoile.