Savulohi-parsapiirakka & salaatti

Takaisin

Savulohi-parsapiirakka & salaatti

Reseptikategoriat: Pääruoat, Alkuruoat
6–8 annosta (pääruokana)

Ainekset

1 iso levy kaaviloitua lehtitaikinaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 pientä kananmunaa
1 dl hienonnettua tilliä
2 tl sinappia
0,5–1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
500 g Hyvä Apaja Savukirjolohta (noin puolet kokonaisesta savukirjolohesta)
1 nippu keitettyä parsaa paloina

Tarjoiluun
Hyvä Apaja Sinappikastike lohelle
vihreää salaattia

Valmistusohje

Tämä resepti sopii annosten koosta riippuen myös alkuruoaksi!

Kauli lehtitaikinalevy hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Nosta levy uunipellille.

Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmunat, tilli, sinappi, suola, mustapippuria sekä 2 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori. Kaada seos taikinalevylle ja levitä se niin, että reunoille jää 1,5 cm tyhjää tilaa. Asettele päälle savukirjolohipaloja ja parsaa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoile Hyvä Apaja -sinappikastikkeen ja vihreän salaatin kera.