fb

Lohi-remouladeleivät

6 kpl

Ainekset

6 vehnäpaahtoleipäviipaletta
200 g Hyvä Apaja Remouladekastiketta
1 ruukku salaattia
150 g (1 pkt) Hyvä Apaja Kylmäsavulohiviipaleita
sitruunanmehua
valkopippuria
tilliä

Valmistusohje

Paahda leivät paahtimessa. Anna jäähtyä.

Levitä leiville reilu kerros Remouladekastiketta. Laita päälle muutama salaatinlehti.

Taittele kylmäsavulohiviipaleet ruusukkeiksi ja laita pari ruusuketta jokaisen leivän päälle. Pirskottele pinnalle sitruunamehua ja rouhi valkopippuria.

Koristele tillinoksilla.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa.

Kinuskikissa kirjoittaa blogisivullaan johdantona reseptille: "Vähän aikaa sitten minulta toivottiin "fiinimpiä" herkkuja. Kauniissa ja laadukkaista raaka-aineista valmistetuissa leipäsissä on ripaus ylellisyyttä. Lohileivät ei suinkaan ole uusi juttu, päin vastoin ne ovat klassikko. Niitä tapasi äitikin lapsuudessani tarjoilla, kun meille tuli vieraita. Maistuivat aina kaikille. Remouladekastike antaa leipäsille maukasta lisäpotkua. Kelpaavat niin kahvipöytään kuin alkupalaksi!"

Leikkaa kurkku pätkiksi. Mitoita pätkät niin, että ne vastaavat kakun korkeutta. Puolita kurkunpätkät ja leikkaa juustohöylällä siivuiksi. Painele siivuja kakun reunoille. Viimeistele koristelu herneenversoilla.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users